Dny lidí dobré vůle s sebou opět přinesou uzavírky

VELEHRAD - Dny lidí dobré vůle a pouť ve Velehradě s sebou přinesou dopravní omezení a úplné uzavírky. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Dopravní policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu od sobotního rána 4. července do neděle 5. července, a to až do večera. K Velehradu budou uzavřeny všechny příjezdové cesty. Výjimku tvoří pouze regulovaný příjezd od Starého Města.

„V ulici Velehradská bude pořadatelská služba za dohledu policie kontrolovat všechny, kteří budou chtít projet. S volným průjezdem mohou počítat pouze ti, kteří mají v občanském průkaze trvalé bydliště v obci – Velehrad, Modrá a Salaš a ti, kteří budou mít povolení od příslušných obecních úřadů. Ostatním doporučujeme využít parkování v ulici Tovární (obchvat Starého Města), odkud bude kyvadlová doprava převážet návštěvníky až do Velehradu,“ poznamenala Šabatová.

Policisté také budou důsledně dohlížet na nesprávné parkování. „V tomto případě musí řidič počítat s tím, že policista pořídí minimálně fotodokumentaci jeho vozu a správní delikt odešle na odbor dopravy Městského úřadu Uherské Hradiště, který automaticky uloží provozovateli auta pokutu až do výše dvou tisíc korun. Pokud bude auto tvořit překážku v silničním provozu, může být v krajním případě i odtaženo,“ upozornila Šabatová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x