Staré Město otevřelo nové chráněné bydlení pro 12 lidí

STARÉ MĚSTO – Ve Starém Městě na Uherskohradišťsku je nové chráněné bydlení pro 12 lidí. Vzniklo za 13,5 milionu korun v rámci transformace Domova pro osoby se zdravotním postižením Velehrad Salašská, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

Investici z velké části pokryla dotace z Integrovaného operačního programu, skoro třemi miliony se podílel Zlínský kraj. „Smyslem chráněného bydlení je přiblížit jeho uživatele co nejvíce běžnému životu. Tato nová sociální služba slouží 12 klientům s mentálním a kombinovaným postižením, kteří dosud bydleli v domově na Salašské,“ uvedla krajská radní pro sociální oblast Taťána Valentová Nersesjan.

Podle ní se služba nachází ve dvou samostatných objektech charakteru rodinného bydlení. „V každém domku bude žít s podporou pracovníků šest osob,“ doplnila Nersesjan.

Cílem transformace sociálních služeb je zajištění kvalitního života a podpora integrace lidí s mentálním postižením do společnosti prostřednictvím odpovídající sociální služby, a to konkrétně chráněným bydlením.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x