O otrokovickou seďárnu je čím dál větší zájem

OTROKOVICE - Seďárna pro lidi bez domova si v Otrokovicích získává oblibu. Od jejího založení v roce 2011 se využití zařízení ztrojnásobilo, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Seďárna slouží bezdomovcům během zimy, buňka je každoročně v provozu od listopadu do března 12 hodin denně. Oproti předchozím sezonám byl letos zaznamenán výrazný nárůst uživatelů. Uplynulou zimní sezonu posloužilo zařízení k 1 194 noclehům, sezonu předtím se počet noclehů zastavil na čísle 441.

„V případě tuhých mrazů dostanou klienti na začátku večerního provozu zdarma teplou polévku. Letos jsme vydali téměř tisíc porcí polévek,“ uvedla vedoucí odboru sociálního Květoslava Horáková.

Během provozní doby je v buňce přítomen zaměstnanec Charity sv. Anežky Otrokovice, který dohlíží na bezproblémový chod poskytovaných služeb. Klienti mají k dispozici také mobilní toaletu.

Mobilní buňky jsou formou nezbytné pomoci, jež je poskytovaná lidem bez domova, kterým není poskytována jiná sociální služba jako například azylový dům či noclehárna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x