Občanům Uherskobrodska začala sloužit třetí část skládky Prakšická

UHERSKÝ BROD - Obyvatelům Uherského Brodu i dalším obcím v okolí začala v uplynulých dnech sloužit třetí část skládky Prakšická. Serveru Zlin.cz to za uherskobrodskou radnici uvedla Markéta Švehlíková.

„Nové Centrum pro nakládání s odpady tvoří dekontaminační plocha pro 10 tisíc tun zeminy znečištěné převážně ropnými látkami, dále kompostárna s kapacitou šest tisíc tun (tvořit kompost zde pomáhají Kalifornské žížaly) a samotná skládka  o rozloze 155 tisíc metrů čtverečních. Všechny plochy jsou vodohospodářsky zabezpečené a již se zde začalo ukládat,“ řekla Švehlíková. 

Objem skládky napovídá, že při současném stavu třídění odpadů a návozu zhruba 40 tisíc tun ročně, bude naplněna v roce 2024. „Skončí tak pro nás jedna velká etapa a začne další, která bude znamenat naprostý přelom v nakládání s odpady. Zatím nikdo neví, jak v našem regionu budeme skládkovat po roce 2024, ale věřím, že s odpady všichni začneme nakládat jinak a lépe,“ uvedl jednatel společnosti provozující skládku Prakšická Miroslav Žmolík.

V současné době je před dokončením rekultivace skládky Prakšická II, na níž bude po zavezení zeminou vysázena tráva a dřeviny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x