Dobrovolní hasiči z Tylovic uspěli v krajské soutěži

ROŽNOVSKO - Družstvo dobrovolných hasičů z Tylovic vybojovalo při své historicky první účasti v krajském kole soutěže v požárním sportu skvělé třetí místo. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí radnice v Rožnově pod Radhoštěm Tomáš Gross.

V sobotu 20. června se ve Zlíně konalo krajské kolo soutěží v požárním sportu. Zúčastnilo se ho devět družstev mužů a sedm družstev žen, která se zde probojovala z jednotlivých okresních kol.

Mezi devítku nejlepších družstev mužů ve Zlínském kraji se dostali i muži z místního sboru dobrovolných hasičů Tylovice, jejichž družstvo bylo doplněno o jednoho závodníka z Dolní Bečvy a jednoho z Hutiska-Solance.

Po disciplíně štafeta na 400 m překážek se tylovští hasiči umístili na průběžném třetím místě. V běhu na 100 m překážek si družstvo vedlo o něco hůře a v této disciplíně skončilo na pátém místě. Do poslední, královské disciplíny – požární útok, šlo družstvo z celkového průběžného třetího místa. Požární útok se běžel na dvě kola a díky zlepšení v druhém kole vybojovali muži z SDH Tylovice na historicky první účasti v krajském kole soutěží v požárním sportu konečné třetí místo.

Mikroregion Rožnovsko, mimo družstva mužů z Tylovic, reprezentovaly na krajské soutěži i ženy z Dolní Bečvy (4. místo) a ženy z Vigantic (7. místo).

„To, že požární sport v okrese Vsetín je na špičkové úrovni dokazuje skutečnost, že na výše uvedené soutěži se všechna tři družstva mužů z okresu Vsetín umístila na prvním, třetím a čtvrtém místě,“ podotkl Gros. Krajské kolo v ženské kategorii totiž vyhrály ženy z Komárovic na Vsetínsku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x