Rekonstruovaná silnice ze Zádveřic do Horní Lhoty je zkolaudovaná

ZÁDVEŘICE - Vydáním kolaudačního rozhodnutí byla v červenci úspěšně završena rekonstrukce silnice II/492 mezi Zádveřicemi a Horní Lhotou. Stavba začala loni na jaře a celkové náklady dosáhly více než 60 milionů korun, serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje uvedl Vojtěch Cekota.

Opravený úsek silnice II/492 mezi Zádveřicemi a Horní Lhotou je dlouhý 5,2 kilometru. „Rekonstruovali jsme další významnou část silnice, která spojuje Zádveřice s Luhačovicemi. Můžeme dnes říct, že po několika letech postupných oprav dílčích úseků této silnice je už dnes celá trasa Zádveřice – Luhačovice v technicky dobrém stavu a umožňuje bezproblémovou jízdu všech druhů automobilů,“ řekl šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Konečná cena díla včetně DPH činí 61,518 milionu korun. Přibližně 80 procent uznatelných nákladů pokryje dotace EU přidělená v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava.

Během rekonstrukce se vyskytlo několik drobnějších komplikací. Například na základě dodatečného požadavku správce toku, který je v těsném souběhu se silnicí, bylo nutno provést odláždění břehů z lomového kamene. Po odtěžení zeminy pro přípravu pracovní roviny pro vrtání pilot se ukázalo, že konstrukce vozovky není v předpokládané skladbě. Bylo nutné odtěžit nevyhovující vrstvy v místech s konstrukčními poruchami a vytvořit nové, podle návrhu projektanta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x