Na Bike Valachy míří i hokejista Hudler

VELKÉ KARLOVICE - Velké Karlovice se v sobotu 11. července stanou dějištěm závodu horských kol Bike Valachy pořádaného v rámci seriálu Valachy Tour. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Pro závodníky budou tradičně připraveny dvě trasy různé náročnosti, chystají se i závody pro děti. Aktuálně je registrováno na 300 dospělých a 170 dětí. „Volná místa ještě máme, zájemci se mohou registrovat i na místě: děti do 9.45 a dospělí až do 11.30 hodin,“ uvedl prezident Valachy Tour Vladimír Sušil. Závody dětí startují v 10 hodin, dospělých v poledne.

Valachy Tour nabízí sportovcům vedle atraktivních tratí v malebné přírodě Beskyd, hodnotných cen a profesionálního zázemí také možnost srovnat síly se známými sportovními osobnostmi. Po květnovém duatlonu, jehož se zúčastnil veslař Ondřej Synek, míří nyní do Karlovic hokejista Jiří Hudler. Útočník Calgary Flames, který je osmým nejproduktivnějším hráčem NHL a jako vůbec první Čech čerstvým držitelem prestižní Lady Byng Trophy, zahájil svou kariéru právě na Valašsku, ve Vsetíně. Do Velkých Karlovic pravidelně míří za relaxací a i v minulých dnech zde odpočíval po sezoně. Kromě účasti v závodu dospělých bude také patronem závodů dětí, uskuteční se i autogramiáda a beseda. Na startu nebudou chybět ani průběžně vedoucí závodníci seriálu a další známí sportovci, velkým favoritem bude Pavel Boudný, čerstvý vítěz dlouhého Drásala.

Závodníci mají na výběr dvě trasy. Delší varianta měří 45 kilometrů, lehčí trasa pak 20 kilometrů. Vítězové si mezi sebe rozdělí finanční odměny a hodnotné dárky.

Připraveny budou také tradiční dětské závody na kratších tratích od 80 do 3 500 metrů v osmi věkových kategoriích.

Seriál Valachy Tour zahrnuje letos pět závodů různých disciplín. Jednotlivé závody jsou bodově propojeny, kromě dílčích výsledků jsou tak na závěr vyhlašováni a odměňování i absolutní vítězové, letos nově i mezi dětmi.

Po Bike Valachy se chystá na 7. srpen triatlon Valachy Man. Jde o největší triatlon pro širokou veřejnost v ČR s možností volby dvou tratí různé náročnosti nebo také závodu štafet.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’24957′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1066‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚24957‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x