Zlínská zoo slaví narození vzácných pand červených

ZLÍN - Zlínská zoo slaví podruhé v historii zoo přírůstek u vzácných pand červených, matka Chantal přivedla na svět hned dvě mláďata. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Pandí matka Chantal se o své potomky vzorně stará a mláďata zdárně prospívají. „Naše radost je o to větší, že odchovů u pand červených je v rámci celé Evropy opravdu poskrovnu,“ poznamenala Bujáčková.

Pro Chantal je to už druhý porod. Téměř přesně před rokem přivedla na svět samečka, o kterého po celou dobu naprosto vzorně pečovala. Bohužel ve věku čtyř měsíců, kdy už jej návštěvníci mohli uvidět v expozici, nečekaně uhynul na zápal plic.

„Mláďata už pomalu otevírají oči. Bude trvat však ještě celé dva měsíce, než se vydají na první průzkumnou výpravu do expozice. Na konci srpna je tak budou moci návštěvníci poprvé uvidět na vlastní oči,“ dodala Bujáčková.

Pandy červené se do nově vybudované expozice v asijské části areálu nastěhovaly na podzim roku 2011. Samec Kristián přišel 11. října 2011 z Norska, samička Chantal 28. dubna 2011 z Francie. Nejlepším časem pro jejich pozorování v zoo je krmení v 13.15 hodin. Pandy jsou okamžitě aktivní a prakticky ihned si přijdou pochutnat na větvích bambusu nebo na ovoci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x