V Uherském Hradišti vzniká park Mařatské za více než milion korun

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V Uherském Hradišti vzniká za více než milion korun Park Mařatské. Trávník má rozlohu asi 1,4 hektaru, je tam 35 stromů a 423 keřů, informoval server Zlin.cz mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

Park je součástí projektu revitalizace veřejných prostranství v centru města na neudržovaném území za bývalými kasárnami u slepého ramene řeky Moravy. „Parčík nejen zlepší estetický vhled dříve neudržované lokality za obytnými domy, ale poslouží dospělým i dětem k odpočinku a procházkám v přírodním prostředí,“ uvedl Pášma.

Projekt je rozložený do deseti měsíců letošního roku. „V rámci toho ošetřujeme dřeviny, sázíme nové i s keři a zakládáme trávníky. Musíme ale také kácet dřeviny, které nejde zachránit,“ uvedl místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka.

Park Mařatské je největší částí revitalizace, protože je v něm 36 stromů jako lípa srdčitá, dub letní, jilm vaz, javor babyka a střemcha pravá. Dále má 423 keřů. Kromě toho město ošetřilo stromy a provedlo bezpečnostní ve Smetanových sadech, ulici Jiřího z Poděbrad a na Palackém náměstí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x