Kynologové najdou nové zázemí v blízkosti průmyslové zóny na Bobrkách ve Vsetíně

VSETÍN – Jeden z pozemků v blízkosti průmyslové zóny na Bobrkách ve Vsetíně poblíž mostu do Semetína se stane novým stanovištěm kynologů ze Základní kynologické organizace Ratiboř. Získala jej do pronájmu od vsetínské radnice, informovala server Zlin.cz za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Kynologové založili původní cvičiště po povodních v roce 1997 u soutoku Bečvy s Ratibořkou na pozemcích soukromých vlastníků a obce Jablůnka. „Plochu zorali, srovnali a oseli trávou. V dalších letech pak vyčistili břeh Bečvy, postavili sklad, klubovnu a po vybudování cyklostezky i oplocení,“ uvedla Kousalová.

Po neúspěšných jednáních s novými vlastníky pozemků o smlouvě na rok 2015 to ale vypadalo, že už nebudou mít kde cvičit a klub zanikne. „Nalezení vhodné nové plochy se zdálo jako téměř nemožné. Navíc je kynologické cvičiště poněkud hlučnější, což hledání komplikovalo. Mimořádně ochotný a vstřícný přístup vedení Vsetína nám ale umožnilo pronájem pozemku u semetínského mostu,“ uvedla členka kynologického klubu Zlatuše Zajíčková.

Nové cvičiště je vpravo od cesty do Semetína, těsně před mostem přes řeku Bečvu. Nyní má kynologický klub 13 registrovaných členů, se psy přicházejí pravidelně cvičit ale i další zájemci a častými hosty jsou i kynologové z policie. „Pořádáme soutěže, výstavy a výcvikové kurzy. Naši členové jsou aktivní i v dalších oblastech, jsou členy Záchranné brigády kynologů Zlínského kraje a hasičských sborů,“ přiblížil další člen klubu Pavel Riedl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x