Zlínský kraj zateplí sedm školských budov i valašskomeziříčskou hvězdárnu

ZLÍN – Sedm školských zařízení a hvězdárnu Valašské Meziříčí zateplí Zlínský kraj. V současnosti má ze 100 zřizovaných škol zateplených třetinu z nich, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí Zlínského kraje Renata Škrobálková.

Krajští radní uložili všem příspěvkovým organizacím ve spolupráci s odbory krajského úřadu a Energetickou agenturou Zlínského kraje zpracovat investiční záměry na tyto akce. „Ve všech případech jsou to objekty, které splňují podmínky výzvy připravované ministerstvem životního prostředí v rámci operačního programu. Projekty na jejich zateplení byly doporučené k zařazení do tohoto dotačního programu,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák.

Zateplení se kromě hvězdárny týká Gymnázia Ladislava Jaroše Holešov, Gymnázia Valašské Klobouky, Masarykova gymnázia, Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Vsetín, Střední průmyslové školy Otrokovice, Vyšší odborné školy pedagogické a sociální a Střední pedagogické školy Kroměříž, Základní školy praktické a Základní školy speciální Kroměříž a také Základní školy, Mateřské školy a Praktické školy Vsetín.

„Jsme rádi, že se nám daří pokračovat v zateplování škol, které jako kraj zřizujeme. Máme jich 100 a zatepleno je 34. Snižují se tím celkové náklady za vytápění, po zateplení se pohybují mezi 40 až 70 procenty,“ doplnil radní Zlínského kraje Petr Navrátil. Investiční záměry musí být hotové do konce srpna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x