Zlínský kraj skoro milionem a půl podpoří úpravu hasičských zbrojnic v malých obcích

ZLÍNSKÝ KRAJ – Skoro 1,5 milionu korun dá Zlínský kraj na stavební úpravy hasičských zbrojnic v malých obcích. Musí mít do dvou tisíc obyvatel, informoval server Zlin.cz Jan Vandík z Krajského úřadu Zlínského kraje.

Krajští radní schválili program na obnovu zbrojnic. „Formou dotací z krajského rozpočtu podpoříme úpravy v souvislosti se zajištěním parkování hasičských vozidel i další úpravy vnitřních prostor zbrojnice, které povedou k většímu zabezpečení manipulace s hasičskou technikou a zvýší připravenost hasičských jednotek,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák.

Podle něj je cílem zlepšit podmínky a kvalitu zázemí zbrojnic. Minimální částka dotace na jeden projekt bude činit 100 tisíc korun, maximální trojnásobek. „Z rozpočtu kraje dáme maximálně 60 procent z celkových nákladů projektu,“ doplnil Vandík. Předmětem dotace nebudou stavební úpravy objektu, které mají vést k energetickým úsporám.

Kraj bude dotace přijímat od 13. do 24. srpna. Vyhodnotí je výběrová komise. Vybrané projekty budou realizované do konce letošního listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x