Valašské Meziříčí opraví za 33 milionů nemocniční kuchyni

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Ve Valašském Meziříčí začala oprava stravovacího provozu nemocnice za 33 milionů korun. Potrvá pět měsíců a město uhradí polovinu, informovala server Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Stravování pacientů a zaměstnanců je po dobu rekonstrukce zajištěné v náhradních prostorách v bývalém zemědělském učilišti na Sokolské ulici. Rekonstrukce spočívá v optimalizaci skladovacích prostor a rozdělení místností varny. „Přípravny budou vybavené novým nerezovým nábytkem, chladicí technikou a stroji pro dynamickou přípravu surovin. Nově budou například nainstalované konvektomaty a nebudou chybět nové výdejní ohřevné vozíky s vodní lázní nebo tunelová myčka na mytí tabletů,“ popsal vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

Rekonstrukce stravovacího provozu se nedotkne chodu hlavní jídelny. „Nemocniční kuchyně je v užívání od roku 1965 a za celou dobu se uskutečnily jen drobné udržovací práce,“ sdělil meziříčský starosta Robert Stržínek (ANO) s tím, že nemocnice provede na svůj náklad kromě technologické části i stavební část odpovídající vybudování evakuačního výtahu. „Jsem rád, že opět můžeme zlepšit a zpříjemnit pobyt v nemocnici, a to nejen pacientům, ale i lékařům a ostatnímu personálu,“ dodal starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x