Ve Zlínském kraji vzrostla nehodovost, ubylo ale mrtvých a těžce zraněných

ZLÍNSKÝ KRAJ - V prvním pololetí letošního roku vzrostl oproti stejnému období loňského roku počet dopravních nehod ve Zlínském kraji o šest procent. Zároveň však při těchto nehodách klesl počet usmrcených o 13 procent a o 34 procent ubylo i těžce zraněných, vyplývá to ze statistik Policie ČR.

„V souvislosti s nárůstem počtu dopravních nehod vzrostla také celková způsobená škoda, a to dosti výrazně – o 26 procent. Potěšující je naopak skutečnost, že v porovnání s prvním pololetím loňského roku klesl o 19 procent počet nehod způsobených pod vlivem alkoholu a u nehod způsobených pod vlivem návykových látek byl zaznamenán pokles dokonce o 43 procent,“ doplnil krajský radní pro dopravu Jaroslav Kučera.

Ze statistik dále vyplývá, že v letošním prvním pololetí se z celkového počtu nehod ve Zlínském kraji (1 674) nejvíce z nich stalo na území okresu Zlín (616), následoval okres Uherské Hradiště (452), dále okres Vsetín (324) a nejméně nehod bylo v okrese Kroměříž (282), kde navíc neevidují žádnou smrtelnou nehodu. Za letošní první pololetí zemřelo na cestách ve Zlínském kraji 13 lidí, v sedmi případech šlo o chodce nebo cyklisty.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x