V centru Zlína se lidé mohou zdarma připojit k internetu

ZLÍN - Park Komenského, dolní část Gahurova prospektu, prostor před Zlínským klubem 204 – tam všude se zájemci mohou připojit zdarma k internetu prostřednictvím signálu WiFi, který provozuje radnice. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Jde o místa, která jsou určená k posezení a trávení volného času. A řada lidí se během těchto chvil ráda připojí k internetu. Na to jsme mysleli, když jsme střed Zlína v posledních dvou letech modernizovali,“ konstatoval náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

Signál WiFi je dostupný i v Kongresovém centru. Právě pokrytí této budovy je z hlediska nákladů nejnáročnější. „Je to technicky složitější než u veřejných prostranství. Odhadujeme že pokrytí Kongresového centra stojí tři čtvrtiny všech měsíčních nákladů na WiFi. Ty jsou ve výši 12 tisíc korun včetně DPH,“ upřesnil Michal Kočenda z Odboru informatiky magistrátu.

O rozšíření signálu WiFi do jiných lokalit Zlína radnice zatím neuvažuje. Zejména proto, že neeviduje žádný takový požadavek ze strany veřejnosti.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x