Fryštáčtí poutníci se vydají na Hostýn

FRYŠTÁK - Fryštácká farnost pořádá v sobotu Děkovnou pouť na Svatý Hostýn. Server Zlin.cz o tom informovala za fryštáckou radnici Ivana Plšková.

Fryštáčtí poutníci vyrazí na Hostýn společně v devět hodin dopoledne, kdy pro ně bude přistaven autobus na fryštáckém náměstí. Na Hostýně je pak čeká slavnostní mše svatá Za poutníky z Fryštáku, při které bude hrát i krojovaná dechová hudba Fryštácká Javořina. Mše je na programu v 10.15 hodin.

„Po skončení mše, tedy kolem 11.30 hodin, je pro všechny přítomné připraven ještě malý promenádní koncert. Ve 13 hodin bude následovat požehnání a rozloučení s poutníky. Návrat do Fryštáku je naplánován někdy po 14. hodině,“ upřesnila Plšková.

Dechová skupina Fryštácká Javořina, která poutníky na Hostýn doprovodí, vznikla kolem propagátora dechové hudby, tenoristy a trombonisty Libora Mikla, ale také dvou významných osobností – Jiřiny Baldreichové a Luboše Vavruši z Tečovic. Fryštácká Javořina hraje českou klasiku, písně jihočeské, slovácké, valašské a v repertoáru nechybí ani skladby moderní. Orchestr hraje také skladby ze své vlastní tvůrčí dílny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x