Rožnovský cyklopodjezd už slouží veřejnosti

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Nově vybudovaný podjezd na Cyklostezce Bečva u mostu na křižovatce U Janíků v Rožnově pod Radhoštěm už slouží veřejnosti. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

„Od roku 2013 jsme připravovali projektovou dokumentaci, v podstatě souběžně s přípravou lávky, která byla zbudována v loňském roce. U cyklopodjezdu se ale objevily technické a majetkové komplikace, které bylo nutné v projektu vyřešit, a proto byl vybudován až letos,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje rožnovské radnice Ivo Marcin.

Celkové náklady cyklopodjezdu činí 2,5 milionu korun, dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury pak 1,5 milionu korun.

„Nově vybudovaný cyklopodjezd umožní bezpečný přejezd cyklistů z Dolního parku na Tyršovo nábřeží. Součástí prací bylo rovněž posunutí přechodu pro chodce k samotné lávce, který tak nyní plynule navazuje na vstup do Dolního parku, a také vybudování ochranného ostrůvku. Město tak udělalo maximum pro bezpečné přecházení chodců i přejezdy cyklistů na frekventovaném místě, kde se na jednom místě sjížděli cyklisté, chodci i motorová vozidla,“ uzavřel Ivo Marcin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x