ZUŠ Uherské Hradiště může od září přijmout více studentů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Krajští radní schválili návrh na zvýšení kapacity nejvyššího povoleného počtu žáků v Základní umělecké škole Uherské Hradiště o 200 dětí. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

Aktuálně může školu navštěvovat až 1 700 dětí, od září zde bude moci nastoupit až 1 900 nadaných studentů.

Zvýšení kapacity o 200 žáků je navrženo po projednání s ředitelem ZUŠ na základě požadavku starostů z jednotlivých obcí mikroregionu Buchlov jako nezbytné opatření k  zajištění základního uměleckého vzdělávání pro žáky základních škol Tupesy, Boršice, Osvětimany a Velehrad. „O tuto změnu musíme coby zřizovatel základní umělecké školy požádat Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Vycházíme tímto vstříc žádosti starostů, ale především potřebám žákům škol v těchto obcích tak, aby mohla být pro ně po prázdninách garantována výuka,“ řekl krajský radní Petr Navrátil zodpovědný za oblast školství.

Starostové jednotlivých obcí vytvoří ve spolupráci se ZUŠ Uherské Hradiště v průběhu prázdnin potřebné podmínky pro výuku. Ta bude personálně zajištěna kvalifikovanými učiteli, z toho částečně i těmi pedagogy, kteří některé děti již vyučovali v soukromé Slovácké základní umělecké škole před zastavením její činnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x