Ze zanedbaného prostoru v Hradišti vzniká nový parčík

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Neudržované území za bývalými kasárnami u slepého ramene řeky Moravy v Uherském Hradišti se mění v nový Park Mařatské. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

V parku bude vysázeno celkem 36 stromů a 423 keřů, revitalizace se tak dočká plocha o rozloze asi 1,4 hektaru. Parčík nejen zlepší estetický vzhled dříve neudržované lokality za obytnými domy, ale poslouží dospělým i dětem k odpočinku a procházkám v přírodním prostředí.

„V rámci projektu necháme ošetřit dřeviny, vysadíme nové stromy a keře a založíme trávník. Nevyhneme se ale ani kácení dřevin, které už nejde zachránit,“ popsal uherskohradišťský místostarosta Zdeněk Procházka.

Revitalizace Parku Mařatské je součástí druhé etapy úpravy zeleně na veřejných prostranstvích v centru města. Ta zahrnuje i ošetření stromů v dalších lokalitách, a to ve Smetanových sadech, ulici Jiřího z Poděbrad a v ulici Palackého. Ve Smetanových sadech nechalo město ošetřit dva platany a odborníci zde provedli bezpečnostní a zdravotní řez. V ulici Jiřího z Poděbrad se ošetření dočká celkem 50 stromů a tři pokácené stromy nahradí stejný počet nových. V současné době zbývá provést ořez aleje, která přiléhá silnici. Na Palackého náměstí byl proveden zdravotní řez šesti lip.

Nová výsadba stromů a úprava zeleně potrvá do konce října. Náklady se vyšplhají na více než 1,2 milionu korun, z toho více než 883 tisíc se městu podařilo získat z dotace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x