Mezinárodní týden turistiky navštívil rekordní počet lidí

VSETÍN - Letošní 25. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku navštívil rekordní počet turistů. Serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici oznámila Adéla Kousalová.

Akci, která skončila v pátek 17. července, pořádala vsetínská radnice ve spolupráci s kluby českých turistů a obcí Pruské. Na připravené trasy v širokém okolí Vsetína, ale také na Slovensku, vyrazilo celkem 240 turistů, což je o 50 více než v loňském roce.

Pro turisty byly připraveny na každý den vždy dvě trasy, kratší měla 10 až 15 kilometrů a delší měřila 16 až 29 kilometrů.

Lidé se mohli projít Vsetínskými vrchy, poznali krásy Lysé hory, vyrazili i na Slovensko do Bílých Karpat přes Vršatec s cílem cesty v obci Pruské. Další den se turisté vydali Cestami Portášů na Vartovnu a vyzkoušeli si i trasu Valašskými chodníčky.

Trasy byly připraveny po nejbližším okolí Vsetína, kdy si účastníci mohli prohlédnout historickou roubenku se sušárnou ovoce či si opéct buřty. Vítaným zpestřením, na které se turisté vždy velmi těší, bylo i občerstvení v podobě chlebů namazaných sádlem či škvarkovou pomazánkou, sypaných cibulí a česnekem, které je čekalo při cestě na Vartovnu.

„Těší nás, že v letošním roce se návštěvnost opět zvýšila a že se svými rodiči a prarodiči přijeli i jejich děti a vnuci. Turisté k nám zavítali až z Drážďan nebo ze slovenského Popradu,“ zhodnotila rekordní návštěvnost vsetínská místostarostka Simona Hlaváčová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x