Pro valašskomeziříčskou Diakonii nakreslí obraz i bývalý Havlův poradce Špaček nebo světový návrhář Laffita Osmani

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská Diakonie ČCE hodlá získat prostředky na druhou etapu rekonstrukce budovy, která má sloužit lidem s mentálním a tělesným postižením, formou speciální benefiční akce. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Diakonie oslovila na 250 významných osobností veřejného života s prosbou, aby namalovali beránka. „Ze získaných kreseb uspořádáme v listopadu v Muzejním a galerijním centru ve Valašském Meziříčí benefiční prodejní výstavu, která bude doplněna výrobky místních umělců a řemeslníků,“ vysvětlila za valašskomeziříčskou Diakonii Alena Hellerová.

Během výstavy se uskuteční i doprovodný program, ve kterém pracovníci Diakonie hodlají veřejnosti přiblížit život lidí s mentálním a zdravotním postižením a získat je pro myšlenku spolupráce na integraci těchto lidí do společnosti. Výstava vyvrcholí 28. listopadu benefičním koncertem mužského vokálního seskupení Sextet z Nového Jičína, při kterém budou vydražena nejcennější díla.

Do benefiční akce se může zapojit i široká veřejnost. „Kdokoliv může vytvořit a darovat nám umělecký či rukodělný výrobek s tematikou beránka či ovečky. Může jít o obraz, sochu, šperk, deníček, tričko nebo tašku. Výrobek pak zařadíme do prodejní výstavy,“ doplnila Hellerová.

Aukce slibuje díla vytvořená celou škálou zajímavých osobností. Valašskomeziříčskou Diakonii se už rozhodli svými kresbami podpořit například bývalý poradce prezidenta Václava Havla Ladislav Špaček, držitel Templetonovy ceny profesor Tomáš Halík nebo světoznámý módní návrhář Laffita Osmani.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x