Hygienici udělili první letošní pokutu provozovatelům tábora

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští hygienici už od začátku léta provedli 19 kontrol na dětských táborech a udělili první pokutu. Serveru Zlin.cz to oznámila ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých Krajské hygienické stanice Zlínského kraje Ivana Lukašíková.

Pokutovaný tábor se konal na Kroměřížsku a podle Lukašíkové neznamenaly zjištěné závady pro rekreované děti žádné výrazné riziko. „Jednalo se o dva drobné prohřešky, a to nesprávné skladování potravin a špatnou manipulaci s potravinami. Věc jsme vyřešili pokutou ve výši 500 korun a táborníci vše na místě napravili,“ upřesnila Lukašíková.

V rámci Zlínského kraje se do poloviny července konalo celkem 108 velkých táborů, na kterých se v rámci 165 turnusů rekreovalo 8 251 dětí, a 29 menších táborů, kam během 44 turnusů vyrazilo 1 045 školáků.

„Kontroly táborů provádíme už roky a obvykle na žádné větší problémy nenarazíme. Teď v měsíci červenci vyjíždíme na kontroly prakticky denně a pokračovat budeme až do konce letních prázdnin,“ dodala Lukašíková. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x