Kraj přispěje obcím na modernizaci požární techniky

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští radní schválili program pro poskytování dotací na příští rok na požární techniku i pořízení prostředků požární ochrany jednotek dobrovolných hasičů. Celkově je pro ně vyčleněno 6,7 milionu korun, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

„Finanční podpora z tohoto programu je určena na nákup nových nebo opravu stávajících věcných prostředků požární ochrany či zásahové požární techniky v příštím roce. Zažádat o ni budou moci obce ze Zlínského kraje, které zřizují jednotku sboru dobrovolných hasičů,“ informoval hejtman Stanislav Mišák.

Podpora bude poskytována v rozsahu minimálně 30 tisíc a maximálně 500 tisíc korun na akci, přičemž podpora může dosáhnout maximálně 70 procent celkových nákladů.

Žádost se bude podávat v tištěné formě na předepsaném formuláři, který bude zveřejněn na internetových stránkách Zlínského kraje, v sekci Dotace a granty. Lhůta pro doručení žádosti na Krajský úřad Zlínského kraje je stanovena do 30. listopadu. Hodnocení žádostí provede Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na základě předem stanovených kritérií.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x