Horko nekončí, připravte se na další nápor

Další vlna tropických veder je za dveřmi, tedy lépe řečeno před námi. Podle meteorologů je mírné ochlazení v pondělí jen přechodným jevem, na další tři dny se pak musíme připravit na opětovné zvýšení někam ke 35 stupňům.

A to už dává zabrat i mladým a zdravým lidem, natož tak těm, kteří mají delší dobu problémy se srdcem či krevním oběhem. „Byli jsme v neděli sbírat u kamarádovy babičky na Slovácku meruňky, v pravé poledne to bylo opravdu šíleně náročné,“ říká například Tomáš Halamík, který žije a pracuje ve Zlíně.

Ale kam se schovat? Procházka odpoledním Zlínem, který je už několik týdnů sužován s malými přestávkami obrovskými vedry, se rovná zkoušce vlastního zdraví. Ulice hlavně v centru jsou neskutečně rozpálené a kdo nemusí, neměl by příliš vycházet.

Radost tak mohou mít nadále provozovatelé koupališť. Ve Zlíně je denně plno na každém z nich, kumulace lidí se zvyšuje vždy odpoledne, ale už od dopoledních hodin patří dětem i studentům. 

Také na koupališti v Koryčanech mají spoustu dní doslova nabito. „Máme tu také moře návštěvníků z letních táborů, obdivuji beachvolejbalisty i ty, kteří si u nás zahrají na bílém písku beach tenis. Je to opravdu o poctivém doplňování tekutin,“ vypráví zdejší provozovatel František Trubačík.

Do čtvrtka prostě horkům neunikneme a tak platí několik zásad. Dostatek nealkoholických nápojů, bazény, ať na koupalištích nebo na zahradách a jen rozumná míra pohybu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x