Manželka prezidenta Zemana předala ve Zlíně auto hospici Ondrášek

ZLÍN - Do Zlína přijela manželka českého prezidenta Ivana Zemanová, aby zde slavnostně předala osobní auto Mobilnímu hospici Ondrášek. Jak serveru Zlin.cz řekla ředitelka hospice Bronislava Husovská, nové auto bude zařízení pomáhat po dobu jednoho roku.

Slavnostní předání auta značky Škoda Fabia se uskutečnilo v autosalonu Škoda společnosti Samohýl Auto ve Zlíně – Loukách.  Vůz věnovala společnost Auto Škoda do tomboly v rámci Reprezentačního plesu prezidenta republiky, který se konal na Pražském hradě letos v březnu. Výherce daroval cenu Nadačnímu fondu Ivany Zemanové, který se rozhodl poskytnout auto hospici Ondrášek. Hospic bude mít auto po dobu jednoho roku v bezplatném užívání.

„Moc nám to pomůže. Aktuálně disponujeme čtyřmi vozy, ale dva jsou už v nevyhovujícím stavu. Potřebovali bychom optimálně získat ještě dvě auta, snad se nám to pomocí nadací či sponzorů podaří,“ poznamenala Husovská.

Mobilní hospic Ondrášek sídlí v Ostravě. Osm let se zaměřoval na péči o dospělé pacienty, před dvěma lety rozšířili služby i o péči o malé děti. V současné době má hospic 15 dospělých a 13 dětských pacientů. U dospělých jde z 90 procent o onkologické onemocnění, u dětí pak především o vrozené vady. Ivana Zemanová se s prací hospice seznámila při své cestě po Moravskoslezském kraji. „Práce této neziskovky na mě velmi zapůsobila. Vzhledem k tomu, že pomoc probíhá v rodinách, umožňuje klientům prožít poslední fázi života v kruhu rodiny. Ty jsou rozmístěny po celém Moravskoslezském kraji, takže auto je pro pracovníky hospice nezbytností,“ dodala prezidentova manželka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x