Z Ostrohu do Hluku už jezdí řidiči po nové silnici

UHERSKÝ OSTROH - Přes čtyři kilometry rekonstruované silnice II/495 získali motoristé na Uherskohradišťsku mezi městy Uherský Ostroh a Hluk. Stavební akce v hodnotě téměř 90 milionů korun byla podpořena dotací v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava, serveru Zlin.cz to oznámil za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Rekonstrukce se dočkal úsek od křižovatky se silnicí I/55 u Uherského Ostrohu za křižovatku se silnicí III/4954 u Ostrožské Lhoty. Stavební práce zde byly zahájeny loni v září a trvaly do konce letošního června.

„Šířka silnice byla sjednocena na 6,5 metru. Kompletně byla vyměněna konstrukce vozovky a v místě napojení silnice II/495 na silnici I/55 byl vytvořen kapkovitý pojížděný ostrůvek ze žulových kostek. V celém úseku bylo také obnoveno svislé a vodorovné dopravní značení,“ vyjmenoval některé z prací Cekota.

Oprava silnice stála 87,715 milionu korun (včetně DPH). Přibližně 80 procent uznatelných nákladů pokrývá dotace EU přidělená v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava.

Stavba měla původně skončit už v polovině června. Musela však být o něco prodloužena kvůli významnému archeologickému nálezu a jeho odbornému průzkumu v místě stavebních prací.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x