Dobrovolníci z celého světa přijeli do Holešova uklidit židovský hřbitov

HOLEŠOV - Dobrovolníci z celého světa přijeli do Holešova na pravidelný úklid židovského hřbitova. Osm mladých lidí z Ruska, Ukrajiny, Španělska, Kanady a Tajwanu ve věku od 18 do 28 let bude následujících třináct dní pečovat o významnou židovskou památku, serveru Zlin.cz to řekla za Městské kulturní středisko v Holešově Dana Podhajská.

Mladí dobrovolníci z celého světa přijíždějí uklízet židovský hřbitov v Holešově už tradičně, akce se tu letos koná podeváté. Kromě práce je čeká i společenský program.

„Tihle lidé přijíždějí z celého světa a je ohromné, že ze všech možností, co mají, si vyberou právě Holešov. Jsou inspirací pro zdejší lidi, kteří chtějí cestovat a pomáhat,“ řekla Lenka Hasníková z Městského kulturního střediska Holešov.

Dobrovolníky čeká hrabání a sekání trávy, čištění náhrobků i ošetřování jejich kovových částí. „Práci budou střídat se zábavou. Budou opékat špekáčky, pojedou na výlet do Kroměříže i za dětmi na letní tábor do Hostýnských vrchů,“ dodala Podhajská.

Projekt pro pořadatelské Městské kulturní středisko Holešov zajišťuje nevládní nezisková organizace INEX-SDA, která se od roku 1991 zabývá mezinárodním dobrovolnictvím a mezikulturním vzděláváním.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x