Největší letošní investice Zlína? Nákup torza obchoďáku

ZLÍN - Nákup torza a přilehlých pozemků na sídlišti Jižní Svahy – to je letošní největší investice zlínské radnice. Za zchátralý betonový skelet a plochu o rozloze 39 tisíc metrů čtverečních zaplatila 53 milionů korun, řekl serveru Zlín.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Další miliony korun si vyžádá demolice objektu, která začne na podzim. Nákup torza ale není zdaleka jediným významným počinem letošního roku. „Máme hned několik investic za desítky milionů korun,“ potvrdil náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

V nejbližších dnech začne dlouho připravovaná rekonstrukce ulice Mostní. Práce bude rozložená do dvou let, letos proinvestuje město téměř 34 milionů korun. Celkem bude stát proměna jedné z nejzanedbanějších ulic ve městě 55 milionů korun. „Dojde k rozšíření ulice, kostky nahradí asfalt, křižovatky budou mírně vyvýšené, aby byli chodci více chráněni, chodníky pokryje nová dlažba,“ vyjmenoval zásadní změny radní zodpovědný za dopravu Josef Novák.

Od loňského roku se mění i nejstarší ulice ve Zlíně, J. Staši v Malenovicích. Letošní dokončení prací vyjde na téměř 27 milionů korun, celkem jde o investici za 42 milionů korun. Opravuje se cesta, chodníky, vznikl zde nový kruhový objezd a parkovací místa, spravená je kanalizace i autobusové zastávky a zatrubněn potok Baláš.

Zásadním způsobem se už v tomto roce změní i prostor před bývalým Kinem Květen v centru Malenovic, zde radnice letos proinvestuje téměř 23 a půl milionu korun. Vzniká zde estetické centrum pro tuto místní čtvrť, které bude sloužit i pro setkávání lidí na různých kulturních či společenských akcích. „Malenovjané si už takové místo opravdu zaslouží,“ nepochybuje Landsfeld. Dodal, že projekt vyřeší i parkování v celé oblasti, které nově dostane řád.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x