Park Komenského ve Zlíně má novou okrasu

ZLÍN – Park Komenského v centru Zlína zdobí nový florální objekt nazvaný Snoubení komunity s přírodou. Jeho autorkou je Eva Danieková z Odboru městské zeleně magistrátu, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Objekt má podobu Ženy, jejíž tělo jakoby vyrůstá ze zeleně. „Chceme tím říci, že příroda a lidé patří k sobě, jsou neoddělitelní. Zároveň věříme, že se návštěvníkům parku bude tato novinka líbit,“ sdělil Stanislav Pospíšilík z Odboru městské zeleně magistrátu.

Snoubení komunity s přírodou bylo vytvořeno v rámci mezinárodní soutěže Communities in Bloom (Města v květu), do které se Zlín opět přihlásil. V jejím rámci se hodnotí nejenom krása městské zeleně, ale i hospodaření s odpady, péče o městské lesy nebo spolupráce s občany a s neziskovými organizacemi.

„Cílem a smyslem soutěže je seznámit zahraničí se Zlínem coby městem zeleným, rozkvetlým a ekologicky smýšlejícím, tedy s výsledkem dosavadní činnosti, kterou město v tomto směru vyvíjí,“ řekl mluvčí zlínského magistrátu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x