Na festivalu v Buchlovicích dostane hlavní slovo česnek

BUCHLOVICE - Už počtrnácté se na zámku a v zámecké zahradě v Buchlovicích rozvoní česnek. Festival česneku se tu v sobotu koná už počtrnácté, informoval server Zlin.cz Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

V sobotu 25. července tak mohou lidé opět ochutnat nejen klasická jídla s česnekem, jako jsou bramboráky nebo polévka, ale například i česnekové koláče, česnekovou zmrzlinu, česnekovou pálenku nebo stroužky česneku v čokoládě.

Degustovat mohou zájemci i další více či méně známé a obvyklé gastronomické pochoutky a přitom porovnávat rozdíly mezi jednotlivými odrůdami česneku.

Voňavý česnekový den začíná v 10.00 hodin a jako každý rok i tentokrát dojde na soutěže, například soutěž čichačů, mistrovství České republiky v plivání česneku na dálku a na cíl, Česnekový běh zámeckým parkem, Česnekový kikindáš, česnekové moravské sumo či šachové utkání Boršice versus Zbytek světa.

„K tomu všemu zahraje hudba, ve stáncích se bude nabízet všechno, co s česnekem souvisí, a koho už bude česnek zmáhat, může si od něj odpočinout v zámeckých komnatách nebo v rozlehlém parku,“ řekl Urbanovský.

K vidění je v něm například i malá zoologická zahrada a tradiční letní prodejní výstava fuchsií.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x