O Zlínský klub 204 je velký zájem

ZLÍN – Během úvodních osmi měsíců provozu navštívilo Zlínský klub 204 téměř 27 tisíc lidí. Zařízení, které vzniklo přebudováním prostor bývalé krajské knihovny, se tak stává nedílnou součástí společenského a kulturního života města, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Ve Zlínském klubu 204 našly zázemí divadelní a folklórní soubory i s pěveckým sborem, působí zde Křesťanské kulturní centrum, své služby tu nabízí Family point a Senior point. „Provoz klubu se rozběhl dobře. Většina uživatelů si uvědomuje, že dostali do užívání ideální prostory pro jejich fungování,“ konstatoval náměstek Dalibor Stříbný.

Příznivé ohlasy jsou i na nové služby, které poskytují střediska Family point a Senior point, dohromady je dosud navštívilo přes 8 200 lidí. Family point, který je otevřen každý pracovní den od devíti do 17 hodin (v pátek pouze do 15.30), navštěvují nejčastěji maminky s dětmi. Zde totiž můžou ty nejmenší přebalit či nakojit, nechat je pohrát si a samy se přitom mohou občerstvit a využít poradenských služeb.

Senior point je otevřen vždy v pondělí a ve středu od 9 do 17 hodin. „Jak už název napovídá, je určen zejména starší generaci. Snažili jsme se nabídnout dobře dostupné místo setkávání – organizovaných i volných. Všechny programy až už jsou to kurzy trénování paměti, rukodělné aktivity nebo setkání s poezií, si ihned našly své účastníky,“ sdělila Kateřina Pešatová z Odboru kultury a památkové péče magistrátu, pod který Zlínský klub 204 spadá. I pro ni samotnou bylo překvapením, jak pestrou činnost v nabídnutých prostorech rozvinula Asociace nestátních neziskových organizací Zlínského kraje.

„Provozní model Zlínského klubu 204 předvídal, jak budou pracovat zlínské kulturní spolky. Asociace přinesla do Zlína opravdové první co-workingové centrum,“ popsala stručně Kateřina Pešatová. Podle ní se tak potvrdil předpoklad, že ve vhodných prostorech se spolková činnost rozvine.

Pravidelnou aktivitu vyvíjí také Křesťanské kulturní centrum. V současnosti nabízí například zdarma cyklus přednášek. Konají se každé sudé úterý od 18 hodin v místnosti 101 v přízemí. „Účast zatím není až tak vysoká. Atmosféra je přátelská a kdo jednou přišel, ten se většinou vrací,“ řekla jedna z návštěvnic Alena Rusová. Dodala, že příští přednáška se uskuteční 21. července, jejím hostem bude slovenská karikaturistka Olga Pazerini, které představí své kresby a pohled na zdravý životní styl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x