Otrokovice soutěží o nejlepší sběrný dvůr

OTROKOVICE - Sběrné dvory v Otrokovicích se ucházejí o titul Sběrný dvůr roku 2015.  Kolektivní systém ASEKOL opět vyhlásil soutěž mezi sběrnými dvory o ten nejlepší, který získá zajímavou finanční odměnu, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Soutěž Sběrný dvůr roku probíhá od poloviny července do konce října 2015, a to formou hodnocení široké veřejnosti prostřednictvím vyhledávače www.sberne-dvory.cz. Jejím cílem je najít v České republice ten nejlepší sběrný dvůr, tzn. uklizený, s ochotnou obsluhou, přívětivou otevírací dobou, co možná nejdostupnější a širokým rozsahem odebíraných komodit.

Jaká jsou pravidla soutěže? „Zde vyhledáte sběrný dvůr, který chcete ohodnotit. Označíte jednou až pěti hvězdičkami v každé z následujících šesti kategorií – dostupnost dvora, přístupnost dvora, pořádek, otevírací doba, ochota obsluhy a rozsah odebíraných komodit,“ popsala Stehlíková.

Při závěrečném vyhodnocení nejlepšího sběrného dvora v listopadu 2015 bude kromě hlasování veřejnosti přihlédnuto také k počtu komodit, které sběrný dvůr sbírá (například sklo, plasty, kovy, atd.), a k množství zpětně odebraného elektrozařízení.

Vítězi se nakonec stanou dva sběrné dvory. Nejlepší sběrný dvůr v obci do deseti tisíc obyvatel získá finanční odměnu 30 tisíc korun, v obci nad deset tisíc obyvatel pak 50 tisíc korun.

Všichni hlasující se navíc mohou zúčastnit slosování o hodnotné ceny. Po vyplnění registračního formuláře budou automaticky zapojeni do jednoho ze dvou slosování. V každém z nich mohou získat jednu ze tří powerbank, nebo dotykový mobilní telefon LG.

„Otrokovice jsou jedinečné v tom, že u nás máme naprosto nebývalý počet sběrných dvorů. V rámci České republiky v přepočtu na jednoho obyvatele máme absolutně nejvyšší počet těchto zařízení a snažíme se skvělou dosažitelnost pro občany Otrokovic udržet i do budoucna,“ uvedl Petr Zakopal, vedoucí odboru životní prostředí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x