Začne oprava chodníků v hradišťské Husově ulici

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na začátku srpna začne avizovaná investiční akce s názvem Uherské Hradiště, bezbariérový chodník – úsek Štěpnice, ulice Husova. Práce potrvají do 23. listopadu a vyžádají si investici 7,8 milionu korun, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

 Město při akci nechá zrekonstruovat oboustranný chodník podél místní komunikace ulice Husova a části navazujících ulic. Jedná se o první úsek celkové koncepce bezbariérového propojení sídliště Štěpnice a Mojmír s centrem města.

„Začátek úseku je v ulici Štěpnická na sídlišti Mojmír v místě stávající průsečné křižovatky. Úsek končí v Husově ulici, v prostoru za křižovatkou s ulicí Revoluční,“ přiblížil místa oprav Pášma.

Na uvedeném úseku má vzniknout chodník pro pěší se základní šířkou 1,5 metru po obou stranách cesty. Součástí stavby je i zbudování zpomalovacího prahu v místě, kde se kříží Husova s Revoluční, položení nové obrusné vrstvy od ulice Štěpnická po ulici Jana Žižky, výměna části odvodňovacích prvků, kanalizačních vpustí a doplnění a úprava veřejného osvětlení v místech přechodů pro chodce.

Zakázka bude spolufinancována ze Státního fondu dopravní infrastruktury v rámci programu s neuvěřitelně dlouhým názvem, který působí, jako by vznikl v dílně skupiny Monty Phyton: Poskytování příspěvku pro naplňování programů se zaměřením ke zvýšení bezpečnosti dopravy a jejího zpřístupňování osobám s omezenou schopností pohybu a orientace na rok 2015.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x