Luhačovická neděle. Dobří holubi i holubice se vracejí

Parno mírně povolilo. V Luhačovicích poslední neděle měsíce července. Pozorovatel může konstatovat: vše při starém, lépe řečeno příjemně obvyklém. Anebo dobří holubi i holubice se vracejí.

Tak třeba úžasná dvojice manželů Hudečkových, zrovna vybalují. Pobudou čtrnáct dnů. V pondělí začíná tradiční Akademie Václava Hudečka, přijíždějí i jeho svěřenci, nejlepší mladí houslisté. Virtuos a taky skvělý pedagog si je od úterý vezme zase do parády, čeká je řada koncertů, ale hlavně je pan Václav bude učit, jak proniknout do houslové špičky. K tomu dvě nepostradatelné ženy. Mistrova věrná žena Eva i duše celé akce, osvědčená manažerka Miroslava Krumpolcová. 

Lidí jako máku v buclaté makovici. Čeština se na kolonádě mísí se slovenštinou, na pódiu u Společenského domu koncertuje za velkého zájmu diváctva a posluchačstva dechová Vlčnovjanka. Plno je samozřejmě ve zdejší vyhlášené galerii Vladimíra Ohlídala.

Jak skvostně tu čas běží mírným tempem, jako každý rok v největších moravských lázních…

A ještě někdo tu přece nemůže chybět. Kdyby to neznělo mírně zprofanovaně, pak tedy švihák lázeňský. Dlouholetý pedagog a úžasný šéf  Dívčího saxofonového orchestru, klenotu a chlouby Luhačovic, Vladimír Schlimbach. Těší se na životní jubileum. Ani neříkejme, kolik mu 16. srpna bude. Stejně by jeho čtyřicátinám v druhém provedení absolutně nikdo nevěřil.

Prostě vše, jak má v lázeňskou neděli být. Až na drahou a vůbec ne dobrou zmrzlinu. Pokud by chtěli v nejmenované luhačovické cukrárně inspiraci, šup do Starého Hrozenkova. Nebe a dudy…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x