Koryčanské koupaliště ožije špičkovým beachvolejbalem

Pátek kvalifikace, sobota vyřazovací boje, neděle semifinále a finále. Letní pohár beachvolebalistů na písku v Koryčanech má jasný řád. Na přelomu dvou letních měsíců přivítá nádherný areál ve chřibském údolí ty nejlepší dvojice z celé republiky.

„Divoké karty dostaly dva debly za našeho regionu, jinak máme 16 nejlepších dvojic podle aktuálního republikového žebříčku,“ láká početnou veřejnost na vysoce kvalitní podívanou ředitel turnaje František Trubačík.

Koryčany mají zajímavé specifikum, hraje se na jedinečném bílém písku. Ten ale není zdaleka tabu ani pro běžnou veřejnost. A nehraje se jen s volejbalovým míčem. „Na dovolené jsme vyzkoušeli s kamarády taky beachtenis, určitě se sem ještě v létě vrátíme,“ říká třeba Pavel Kašpar z Prahy. 

Letní pohár nabídne o víkendu nejen špičkový plážový mužský volejbal, ale v neděli také ojedinělou soutěž ve výskoku a dosahu na volejbalovou anténku. „Loni všechny předčil Honza Hadrava, reprezentant, jeden z našich součansých nejlepších hráčů, uvidíme, jak si on i další skvělí volelbalisté poradí letos,“ doplňuje o zajímavost Trubačík.

Pořadatelé navíc připravili i letní noc, čeká se velká návštěva, léto po kraťoučkém oddychu zase slibuje teploty ke koupání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x