Premiéra po letech. Je to i jeho dílo

Fotbaloví fandové už jsou ve Zlíně přímo nadržení. Aby ne. Nejvyšší soutěž se jim před oči vrací po dlouhatánských šesti letech. Zatímco vedení klubu je hodně inovované, jeden pan Nepostradatelný zůstává. 

Ladislav Podmela, správce areálu u zlínské řeky Dřevnice, toho už s fotbalem i dalšími druhy sportů zažil hodně. Zatímco třeba hokej natáčí dlouhé roky coby kameraman, tady má ve funkci správce starosti poněkud jiné. 

Hlavní je asi trávník. „Každý správce si přeje, aby byl co nejhezčí, hustý a aby se na něm domácím hrálo co nejlépe. To je i náš případ, před sezónou jsme samozřejmě pažit podrobili zásadní rekonstrukci, aby to klukům dobře šlapalo,“ přibližuje velký fanoušek zlínského sportu a taky skutečný odborník.

Zásadní norma a nařízení, jak má být trávník vysoký či spíše nízký, neexistuje, každopádně teď Ladislav připravuje hřiště s péči dobrého hospodáře.

„Většinou bývá kolem tří centimetrů, někde si jej přejí dokonce poloviční, můžu nastavit na poslední chvíli přesně podle představ našeho mančaftu. Jen jde o to, abychom vyhráli, případně, v nejhorším, aby nesvědčilo soupeři. Je paráda, jak jsem ligu rozehráli, teď to jen potvrdit,“ přeje si.

Zlínský stadion prodělává „za chůze“ mnoho změn, od kamerového systému, přes úpravu toalet, sektorů, až třeba po nové nátěry.

U všeho je tento pracovitý, i když mnoha lidem skrytý pracant.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x