Plodné prázdniny divadelního pana ředitele Michálka

Tyhle divadelní prázdniny si Petr Michálek, ředitel zlínského Městského divadla, opravdu užívá. Především pracovně, ale i na mnoho jiných způsobů.

Člověk by si představil, že jste na permanentní dovolené. Hory, moře, řeky, skály a tak dále.

No, jak se to vezme, se dvěma staršími syny jsme skutečně řeku sjeli. Ale odpočinek odsud posud. Doma mám v pracovně rozepsanou svoji další

divadelní hru. A docela zabrat mi dává dvouapůlletý mladší potomek František. Je to hodně živé dítě. Po mně i po mamince Katce.

Tak pěkně popořádku. O čem bude nová hra z Vašeho pera, tedy počítače? Poněkud vánoční Venca byl publikem přijat skvěle. Stejně jako Vaše trošičku recesní ale úžasné Divadlo pracujícícíh.

Nezlobte se, to ještě neprozradím, dílo není hotovo, ale do konce prázdnin by mohlo být.

Prý jste docela přilnul k téměř mýtickému Provodovu.

Už to tak bude, od 20. srpna tu budeme zkoušet operu Prodaná nevěsta, jedno z očekávaných představení nové sezóny. Režie se ujal J.A Pitínský, dnes musí být herci univerzální. Myslím, že Provodovjané, tedy ti, kteří tu bydlí léta, něco podobného ještě nezažili. Obec nám vyšla vstříc, kdo z aktérů bude chtít, může v naší vesnici klidně přespat.

Na čem ještě pracujete? Prý máte v hlavě další velký opus. Stela se tuším jmenuje…

..no, to tedy v hlavě mám, včera mi žena porodila nádhernou zdravou dceru tohoto hvězdného jména. Holkám posílám do zlínské porodnice velkou pusu a tamním zdravotníkům stejně velké poděkování.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x