V Rožnově nad Kramolišovem by mohlo vyrůst až 35 domů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice jednala v uplynulých dnech s vlastníky pozemků v lokalitě nad Kramolišovem o jejich záměrech v případné výstavbě rodinných domů. Těch by na pozemcích mohlo vyrůst až 35, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Město nyní zpracuje koncepci zastavovací studie včetně orientačních nákladů na vybudování potřebných sítí a komunikací.

V souladu s územním plánem je téměř 35 tisíc metrů čtverečních plochy nad Kramolišovem určeno k individuální zástavbě a teoreticky by zde mohlo být postaveno přibližně 35 rodinných domů. „Chceme celou lokalitu řešit komplexně a ne pouštět jednotlivé zástavby bez dalších návazností. Město má záměr být koordinátorem společné výstavby,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš.

Schůzka vedení města s majiteli pozemků byla informativní. „Chtěli jsme vědět, jaké záměry mají jednotliví majitelé pozemků, jak s nimi chtějí nakládat. Na druhou stranu my jako město můžeme připravit koncept zastavovací studie včetně orientačních nákladů na vybudování inženýrských sítí a obslužných komunikací včetně případných pozemkových úprav spojených s tímto řešením,“ doplnil Radim Holiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x