Vsetínská plavkyně dvojnásobnou mistryní ČR

VSETÍN - Dva tituly mistryně České republiky si přivezla z Pardubic vsetínská plavkyně Lucie Matošková. Právě v městě perníku se konalo Letní mistrovství ČR mladšího a staršího dorostu, řekla serveru Zlin.cz za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Největší vsetínské želízko v ohni byla v Pardubicích Lucie Matošková, která nastoupila na nejkratší trati 50 m prsa. Na této trati již v červnu splnila limit pro zařazení do reprezentačního družstva mladších juniorů, a tak patřila mezi širší okruh favoritů. Po velkém boji nakonec obsadila nepopulární 4. příčku. Startovala také na trati 50 metrů motýlek, kde skončila na děleném osmém místě a na závěr dopoledního programu absolvovala ještě rozplavbu navíc – boj o finálovou účast. K tomu jí však nepomohlo ani výrazné zlepšení osobního rekordu na 0:29,72 min a obsadila tak celkově deváté místo.

O den později Lucie předvedla na trati 100 metrů prsa čas 1:14,23 min., což je opět splněný limit pro reprezentační družstvo, a postupovala jako první do finále. Tam svůj čas ještě výrazně vylepšila na 1:13,87 min. a získala zaslouženě mistrovský titul.

Poslední den mistrovství měla Lucie na programu 200 m prsa a po postupu do finále opět z prvního místa zlepšila svůj osobní rekord na 2:39,48 min. Tento výkon jí zajistil druhý titul mistryně republiky mladších dorostenek.

Kromě Matoškové v Pardubicích vsetínské plavání reprezentoval i David Lucbauer, který na kraulových sprintech na 50 a 100 m obsadil 18. respektive 21. místo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x