Ševci vedou Synot ligu. V zákulisí se ovšem dějí věci…

Z čistě sportovního hlediska se musí fandům zlínského fotbalu točit hlava. Byť jsou odehrána jen dvě kola nejvyšší soutěže, nováček ji vede o dva body, nikdo jiný nemá plný bodový zisk a nikdo jiný nemá tak pevné zadní řady, že by ještě neinkasoval.

Třebaže z klubu prosakovaly kuloárové informace o změnách ve vedení, nezdály se být po postupu mezi elitu příliš reálné. Nakonec se tak stalo, Zdeněk Červenka, majitel a jediný akcionář se ujímá – zřejmě dočasně – také výkonné generálmanažerské funkce. „Nebude to lehké, klub musí šlapat i ekonomicky, zatím to tak nebylo. Rádi bychom využili potenciálu, který tu momentálně je, nejde o to, abychom zazářili a pak obrazně řečeno zhasli, jde mi o celkovou dlouhodobou stabilitu,“ řekl serveru Zlin.cz.

Dosavadní generální ředitel Milan Plesar v klubu zůstane na marketingovém „hřišti“, z Třince se na sportovní úsek vrací Marek Kalivoda, který tu už opakovaně působil v trenérské roli.

Technickým ředitelem je už oficiálně Jakub Holcman.

Každopádně se do Prahy na Letnou pojede v roli vedoucího týmu nejvyšší soutěže. A to musí mnoha lidem v hlavním městě působit vyrážku. V případě úspěchu podceňovaného Zlína by mohla přejít v kopřivku. Všechno je možné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x