Kompostéry jdou na dračku, lidé se mohou hlásit o další

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – O domácí zužitkování biologicky rozložitelného odpadu je ve Valašských Kloboukách zájem. Radnice proto začne zájemcům rozdělovat v pořadí již třetí sérii kompostérů, sdělila pro server Zlin.cz tisková mluvčí Lenka Zvonková.

„Zájemci se mohou hlásit na odboru životního prostředí od pondělí 3. srpna. Rozšíření sítě kompostérů v domácnostech nám umožnila dotace z Operačního programu Životní prostředí. V této třetí etapě pořídíme celkem 300 kompostérů, které občanům zapůjčíme bezplatně na dobu pěti let, poté se stanou jejich vlastnictvím. Přednostně přidělíme kompostéry žadatelům, kteří minulých dvou nabídek nevyužili,“ uvedla referentka odboru životního prostředí Leona Vlčková. Občané by se nových kompostérů mohli dočkat na podzim.

Dosud radnice rozdala 600 kompostérů a ve městě se na stanovištích tříděného odpadu nachází 40 kontejnerů na biologicky rozložitelný odpad. Ten se zpracovává v komunitní kompostárně na kvalitní kompostový substrát.

Občané Valašských Klobouk, Lipiny, Smoliny a Mirošova mohou své žádosti vyřizovat osobně na městském úřadě, odboru životního prostředí, nebo telefonicky na čísle 577 311 106 nebo e-mailem na vlckova@mu-vk.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x