Holešov se přidá k výzkumu o životě české společnosti

HOLEŠOV - Domácnosti v Holešově budou mít v průběhu srpna možnost zúčastnit se unikátního vědeckého výzkumu, který se týká proměn české společnosti. Pro server Zlín.cz to uvedla za holešovskou radnici Jana Rohanová.

Výzkum Proměny české společnosti připravili odborníci z Akademie věd ČR a Masarykovy univerzity a bude v něm osloveno 10 000 náhodně vybraných domácností z celé České republiky. Vybrané domácnosti v Holešově by měli navštívit v termínu v průběhu srpna pracovníci specializovaných agentur. Účast v šetření bude spojená s finanční odměnou. Respondenti si za hodinu až dvě vyplňování dotazníků v jednom roce mohou vydělat 500 až 1100 korun v závislosti na typu domácnosti. Do výzkumu může navíc svými odpověďmi opakovaně přispět v následujících čtyřech letech.

Výzkum je anonymní a pořádají ho renomované vědecké instituce. Poznatky budou sloužit českým i zahraničním vědcům a mohou být základem pro zlepšování sociální politiky. Nové šetření přinese odpovědi například na otázky typu co brání českým matkám vrátit se po rodičovské dovolené do zaměstnání, jaký dopad mají ekonomické krize na životní úroveň domácností a koho zasáhnou nejvíce, nebo na které skupiny obyvatel by se měla zaměřit sociální politika.

Výzkum se zaměří také na na to, jak se daří čerstvým absolventům škol najít zaměstnání a s jakými problémy se při tom potýkají, nebo jestli se potřebují Češi stěhovat za prací a jak jim to usnadnit. Více informací o projektu jsou k dispozici na www.promenyceskespolecnosti.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x