Luhačovický triatlon čeká ve středu šestý ročník

LUHAČOVICE - Již tuto středu odstartuje v Luhačovicích šestý ročník Luhačoského triatlonu. Na jeho účastníky a účastnice čekají dvě tratě, uvedl pro srver Zlin.cz za organizátory závodu Lubomír Hotař.

Muži absolvují 560 metrů plavání, 22 kilometrů jízdy na horském kole a běh na deset kilometrů. Ženy budou plavat 380 metrů, na horském kole pojedou 20 kilometrů a poběží 8,3 kilometru. Plavat se bude ve vodní nádrži Křešov poblíž Slopného. Trať horského kola povede přes Loučku, dále pak směrem na Haluzice, Lipovou, Petrůvku, Kladnou Žilín a do Luhačovic, kde je ve sportovním areálu Radostová depo kola. Ženy mají svoje cyklistické depo na Ovčírně. Závěrečný běh se poběží přes Ovčírnu, potom po hřebeni až na Okrouhlou a po horizontě lesem na Goliášku, dolů ke Šťávnici a Kolibě U Luxů,“ představuje trať předseda oddílu orientačního běhu TJ Slovan Luhačovice Libor Slezák, který očekává účast čtyřicítky triatletů. Start závodu je v 16 hodin u vodní nádrže Křešov, cíl bude u Koliby U Luxů před Újezdcem u Luhačovic. Prezentace probíhá do 15.30 hodin.

V loňském roce Luhačovický triatlon mezi muži vyhrál časem 1:57:52 Zdeněk Slezák. V ženách dominovala Petra Macková, které v cíli naměřili čas 2:11:02. Novinkou v tomto ročníku je možnost absolvovat triatlon formou štafety, tedy že celý triatlon nemusí zvládnout jeden účastník, ale na každou disciplínu může být nasazen jiný závodník. Detaily najdou zájemci o účast na www.ob-luhacovice.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x