Valašské Klobouky opravily za 12 milionů nejstarší sídliště

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Více než 12 milionů korun stála rekonstrukce veřejných zón v Palackého ulici. Revitalizace přinesla obyvatelům 118 bytů kvalitnější podmínky na nejstarším valašskoklobouckém sídlišti, řekla serveru Zlin.cz mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Práce začaly už v loňském roce. „Na sídlišti jsou nové chodníky, parkovací místa, veřejné osvětlení, zpevněné plochy pro kontejnery a dětská hřiště,“ uvedla Novotná Kollerová. Úprava se dotkla odpočinkové zóny pro obyvatele a zelené plochy získaly novou výsadbu. „V konečné fázi jsme rozmístili v lokalitě lavičky, koše, stojany na kola, sušáky na prádlo a herní prvky pro děti,“ vyjmenovala mluvčí.

Cílem bylo zlepšit životní podmínky obyvatel. „Lidé z ulice Palackého i z těch přilehlých měli možnost se během rekonstrukce k realizovaným úpravám vyjádřit. Jednání nebyla jednoduchá, nebylo možné vyhovět všem, ale snažili jsme se, aby výsledek celé akce uspokojil co nejvíce občanů,“ řekla starostka Eliška Olšáková.

Revitalizace stála 12,3 milionu korun. „Z toho 85 procent uznatelných nákladů uhradí peníze z Regionálního operačního programu Střední Morava,“ doplnila Novotná Kollerová. Obnova se dotkla území o rozloze přes 23 tisíc metrů čtverečních.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x