Novým majitelem Střední školy hotelové Zlín je společnost Baltaci

ZLÍN – Akciová společnost Baltaci, která provozuje ve Zlíně několik hotelů a restaurací, se stala novým majitelem Střední školy hotelové Zlín. Firma chce podpořit kvalitu vzdělávání ve službách zaměřujících se na hotelnictví, gastronomii a cestovní ruch, řekl serveru Zlin.cz ředitel Baltaci Lukáš Žaludek.

Škola se tak zařadila do portfolia silné společnosti, která má s hotelnictvím, restauratérstvím a souvisejícími službami dlouholeté zkušenosti. Díky tomu se přibližuje úspěšnému modelu ze zahraničí, kde funguje úzká spolupráce škol a firem a studenti si mohou najít lépe zaměstnání, protože si firma vychovává část svých budoucích zaměstnanců.

„Chceme podpořit kvalitu vzdělávání a vytvořit ze zlínské hotelové školy prestižní a respektovanou vzdělávací instituci vychovávající špičkové odborníky v daných oborech, kteří díky provázání teoretického vzdělávání s praktickým působením v našich hotelových a restauračních provozech nebudou mít problém s nedostatkem praktických zkušeností a dovedností a celkově ani s uplatněním na trhu práce,“ řekl Žaludek.

Školní rok 2015/2016 bude v aktuálním oborovém složení, o rok později bude škola, která dosud poskytuje pouze středoškolské vzdělání ukončené maturitní zkouškou, usilovat o rozšíření vzdělávací nabídky například směrem k učebním oborům s cílem podpořit rozvoj řemesel a jejich prestiž.

Společnost Baltaci vlastní a provozuje například pětihvězdičkový hotel Baltaci Atrium, Plzeňskou restauraci Zlín, hotel Baltaci U Náhonu, restauraci Baltaci a také stejnojmenné řeznictví, ale i další podniky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x