Po Štefánikově ulici ve Zlíně nepojede v pátek ani sobotu MHD

ZLÍN – Úplná uzavírka pro městskou hromadnou dopravu bude v pátek a v sobotu platit na opravované Štefánikově ulici ve Zlíně. Trolejbusy pojedou náhradní trasou, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěch Cekota.

Ulice se opravuje už nějakou dobu a rekonstrukce komplikuje dopravu. MHD nabírá zpoždění na linkách číslo 8, 9, 11 a 12. Nyní ale nebudou po trase jezdit vůbec. „Objízdná trasa trolejbusové linky je stanovená po třídě T. Bati v obou směrech. Zastávky Slovenská, Prostřední, Spojovací a Příční nebudou obsluhované a budou dočasně přesunuté na třídu T. Bati,“ uvedl Cekota. Podle něj budou trolejbusy zastavovat na třídě T. Bati na zastávkách linky číslo 31.

V pátek pojedou linky číslo 9, 11 a 12 ze zastávky Školní po třídě T. Bati, budou zastavovat na zastávkách linky číslo 31. Linka číslo 9 se napojí na svou obvyklou trasu na Podvesné XVII, linky č. 11 a 12 se vrátí na obvyklou trasu přes ulici Díly VI a pokračují do Přílucké ulice. Linka číslo 8 bude sjíždět na objízdnou trasu za zastávkou Podvesná XVII ve směru centrum. Linky číslo 3 a 13 budou v pátek jezdit po obvyklé trase.

V sobotu bude uzavírka pokračovat a bude platit objízdná trasa trolejbusových linek mimo Štefánikovu ulici. „Z důvodu uzavírky však budou i linky číslo 3 a 13 jezdit po objízdné trase přes třídu T. Bati a na svou pravidelnou trasu po Slovenské ulici se napojí u evangelického kostela. Nebudou zastavovat na zastávkách objízdné trasy,“ dodal Cekota.

„Věříme, že naše opatření napomohou k tomu, aby byl provoz na linkách MHD stavebními pracemi silničářů co nejméně narušen a cestující se dostali tam, kam potřebují,“ doplnil vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x