Zlínský kraj opraví za více než 23 milionů silnici z Rymic

RYMICE – Více než 23 milionů korun bude stát rekonstrukce silnice II/490 z Rymic u Holešova. Stavební práce začnou v úterý, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí zlínského hejtmanství Renata Škrobálková.

Obnova povrchu se týká úseku dlouhého 3,7 kilometru. „Důvodem oprav je havarijní stav silnice. Diagnostickým měřením na ní byly zjištěny deformace a trhliny,“ uvedla Škrobálková.

Pracovníci vymění krytové vrstvy komunikace a lokálně obnoví porušenou vozovku. „Současně obnovíme krajnice, pročistíme příkopy a upravíme odvodnění. Šířku vozovky zachováme v původním rozsahu.,“ dodala Škrobálková.

Součástí bude rovněž obnova vodorovného dopravního značení a výměna svislého dopravního značení. „Stavební práce se uskuteční za částečné uzavírky. Provoz bude řídit světelná signalizace,“ poznamenala mluvčí.

Peníze na stavbu dá i stát. „Máme přislíbeno spolufinancování z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Výše dotace může činit 85 procent uznatelných nákladů. Práce skončí do 5. listopadu,“ uzavřela Škrobálková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x