Silnice na Pustevny se letos dočká opravy za skoro 60 milionů

ZLÍNSKÝ KRAJ – Ředitelství silnic Zlínského (ŘSZK) kraje zahájí v srpnu rekonstrukci více než devět kilometrů dlouhé silnice z Prostřední Bečvy na Pustevny za téměř 60 milionů korun. Bude to letošní největší investiční akce, sdělil serveru Zlin.cz Jan Vandík ze zlínského hejtmanství.

„Naše krajská silnice číslo III/4837 sice nevede do žádné samostatné obce, ale představuje důležitou spojnici mezi státní silnicí I/35 a turisticky i kulturně významným centrem Pusteven. V létě i v zimě tudy projíždějí náročným horským terénem denně stovky automobilů a vede tudy i pravidelná autobusová linka,“ uvedl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Podle něj byla vozovka v havarijním stavu. „Jsme rádi, že díky dotaci z regionálního operačního programu můžeme zahájit rekonstrukci a tato silnice bude do zimy zcela v pořádku,“ dodal Malý.

Oprava se dotkne úseku dlouhého 9,5 kilometru včetně stavební úpravy dvou mostů umístěných na silnici. „Začátek prací je v Prostřední Bečvě od motorestu Zavadilka, konec úseku je za parkovištěm, které se nachází na Pustevnách po pravé straně,“ doplnil Vandík.

Rekonstrukce bude spočívat ve vyrovnání stávající obrusné vrstvy frézováním s lokálním vyspravením poruch v ložné živičné vrstvě v tloušťce 50 milimetrů a v místech konstrukčních poruch v odstranění veškerých stávajících vrstev a položení nových. „Následně bude celoplošně položena nová ložná a obrusná vrstva. U obou mostů budou zhotovené nové monolitické železobetonové desky včetně celoplošné izolace a mostního svršku, monolitické římsy, bude osazeno nové zábradlí a očištěno a přespárováno zdivo spodní stavby,“ popsal Vandík.

Součástí jsou rovněž stavební úpravy krajnic, propustků, napojení místních a účelových komunikací, nájezdů a sjezdů k přilehlým nemovitostem, osazení směrových sloupků, obnovení silničních příkop a zabezpečovacího zařízení i svislého dopravního značení.

Práce by měly být hotové do konce letošního října. Rekonstrukce bude za částečné uzavírky. „Doprava bude řízena provizorním dopravním značením s použitím světelné signalizace,“ uzavřel Vandík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x