Sucho nijak neohrožuje kvalitu ani množství vody ve vodní nádrži Stanovnice

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Současné velmi suché období žádným způsobem neohrožuje množství ani kvalitu pitné vody pro Rožnovsko. Vodní nádrž Stanovnice, odkud VaK Vsetín bere vodu do vodovodního řadu, má dostatečné zásoby pitné vody, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Vodní nádrž má v současnosti zásoby pro výrobu pitné vody asi 4,75 milionu kubíků. „Potřebné množství vody z nádrže pro úpravu na pitnou představuje asi 4,2 milionu kubíků za rok,“ uvedl Gross.

Dodal, že vody pro vodovodní řad, na které jsou napojené firmy i domácnosti z Valašska, je i přes současné velmi horké počasí dostatek. „Také druhý vodní zdroj zásobující město Rožnov, který dodává denně více než tisíc metrů krychlových podzemní vody pro úpravu na pitnou, má stále výbornou kvalitu i dostatečnou vydatnost a prozatím nebyl suchem výrazněji ovlivněn,“ informoval starosta Rožnova Radim Holiš.

Ani kvalita vody není počasím ovlivněná. „Společnost VaK Vsetín používá moderní technologie na úpravu pitné vody a sucho ani horko na vysokou kvalitu pitné vody ve vodovodním řadu nemají žádný negativní vliv,“ doplnil ředitel VaK Vsetín Michal Korabík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x