Výstaviště Floria v Kroměříži zaplní poslední srpnový týden hudba

KROMĚŘÍŽ – Poslední srpnový víkend se na výstavišti Floria v Kroměříži ponese v duchu hudby. Od 27. do 30 srpna se tam uskuteční 39. ročník celostátní prodejní výstavy pro zahradníky a zahrádkáře s názvem Floria léto, tentokrát s podtitulem Zahrada plná hudby, informovala server Zlin.cz za pořadatele Adéla Nováková.

Bohatá květinová aranžmá budou k vidění nejen ve výstavní hale, ale v celém areálu. „Návštěvníky navíc čeká zábavný hudební program v čele s Marcelou Holanovou nebo Pavlem Dobešem,“ uvedla Nováková.

Květinová expozice Zahrada plná hudby ukáže, že lze květiny vnímat všemi smysly. Autoři výstavy hledali inspiraci v dílech významných skladatelů, interpretů nebo skupin. „Návštěvníci se mohou těšit na květinové ztvárnění hudby například od skladatele Ludwiga van Beethovena, Karla Kryla, Jaromíra Nohavici nebo skupiny Led Zeppelin a dalších,“ uvedl autor projektu Vojtěch Zahradník z kroměřížského výstaviště.

Stovky odrůd řezaných květin vrcholného léta dodají na výstavu čeští zahradníci.Celá expozice bude k vidění v pavilonu B.

Floria léto je však v první řadě prodejní výstavou. „Letos na ní zahrádkáři a chataři budou moct obdivovat široký sortiment od skalniček až po vzrostlé stromy. Nebudou chybět ani kaktusy, trvalky, vodní rostliny nebo bylinky,“ doplnila Nováková. „V centru pozornosti bude tento rok máta, v rámci speciální přehlídky představíme několik desítek druhů této rostliny. Neexistuje totiž jen máta peprná, která je u nás nejznámější,“ vysvětlila manažerka výstavy Miroslava Ševčíková.

Lidé budou moct jednotlivé odrůdy ochutnat například v koktejlech. Na své si přijdou také příznivci okras v truhlíku, chystá se totiž velká speciální přehlídka balkonových rostlin. O jejich pěstování se více dozvědí od zahradníka Petra Lebiše, který bude na toto téma přednášet.

Novinkou letošního ročníku bude menší expozice čarověníků, sukulentů, bonsají, orchidejí a pokojových rostlin. Po celou dobu výstavy bude atmosféru dotvářet hudební program. Kromě Dobeše a Holanové se představí například Jožka Černý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x